Wij zijn thuis in brandstoffen, ook in steenkool.

Brandstoffen Verfaille draagt kwaliteit hoog in het vaandel en biedt u enkel die brandstoffen die u het hoogste rendement garanderen.

Ruime voorraad Steenkool beschikbaar

Steenkolen

steenkoolDe gezelligste warmte!

Stoken met een kolenkachel is misschien de meest traditionele manier van stoken. De liefhebbers zijn het er over eens, een kolenkachel levert met zekerheid de gezelligste, continue warmte!  Over het stoken met kolen valt veel te vertellen.

Vandaag biedt er vrijwel geen enkele fabrikant nog een pur sang klassieke kolenconvector met geëmailleerde plaatstalen mantel aan.  Er worden vooral gietijzeren kolen/hout combinatiekachels ontworpen.  Die combitoestellen worden gemeenzaam ook wel eens als ‘allesbrander’ bestempeld.  Voor alle duidelijkheid: een allesbrander, een kachel waarin u alles mag opstoken, bestaat niet!  Een allesbrander is een kachel waarin u slechts natuurhout en steenkool kan en mag stoken.  Alleen dan bent u op een verantwoorde en veilige manier voor uzelf en het milieu bezig.

Welke kolen gebruiken?

Net zoals u voor een goede kwaliteit stookhout moet kiezen, zorgt u er voor dat u kwaliteitskolen stookt.  Kies voor puur antraciet (bijvoorbeeld Duitse kolen uit het Ibbenbüren bekken, Russische Donetz kolen of de ietwat zachtere Engelse Celtic kolen).  De meeste kachels zijn voorzien om de maten 8/15, 12/22 en 20/30 te verwerken.  Des te groter de kolen, des te meer zuurstof er tussen de kolen kan en des te makkelijker uw de kachel kan aanhouden.  Grotere kolen geven ook wat meer warmte  maar zijn duurder.  Kleinere kolen zijn iets moeilijker aan te houden maar geven een behaaglijke vuurgloed in de kachel, ze zijn ook goedkoper.

Brandstoffen Verfaille biedt u kolen formaat 12/22 en 20/30.

De kolen in ons aanbod komen van de Duitse mijn Ibbenburen, bekend voor zijn super kwaliteit antraciet.

Vraag offerte of bestel uw steenkool vandaag

  Uw naam (verplicht)

  Uw straat (verplicht)

  Uw huisnr (verplicht)

  Uw gemeente (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoonnr (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht