Wij zijn thuis in brandstoffen, ook in vaste brandstoffen.
Brandstoffen Verfaille draagt kwaliteit hoog in het vaandel en biedt u enkel die brandstoffen die u het hoogste rendement garanderen.
Steeds ruime voorraad Pellets en Steenkool beschikbaar.
Olimp Pellets
Houtpellets behoren tot de biomassa brandstoffen van een hoge kwaliteit. Ze hebben een hoog rendement of energiedichtheid, laag vochtgehalte en dezelfde vorm of grootte. Ze zijn een alternatief voor olie of gas welke een veel lager rendement kennen.
Houtpellets worden toegepast voor directe verwarming van de omgeving.
Houtpellet prijzen verschillen naargelang de kwaliteit maar ook vooral het volume waarin je ze koopt. Des te groter het volume, des te lager de prijs. Een groot voordeel aan houtpellets is dat de prijs stabiel blijft.
Met Olimp pellets haal je kwaliteit in huis.
Deze pellets geven weinig stof af. Onze pellets zijn gemaakt van geselecteerd zaagsel van naald- bomen (den en spar) dat niet onder de blote hemel is opgeslagen waardoor het boomhars niet is uitgeloogd door het hemelwater.
Dit geeft een propere verbranding wat resulteert in een hoge warmteafgifte
en een behaaglijk warmtegevoel.
Technische fiche:
– Certificatienummer: 7A091
– Sinds April 2012: EN A1 certificaat
– Vocht: < 10
– As: 0,35%
– Calorische waarde: >5000Kcal/kg
– Lengte: 25-30 mm
– Diameter: 6 mm
Koop onze pellets per zak of per pallet.
Prijsfactoren en kwaliteit:
As percentage
De verschillen in kwaliteit wordt in aspercentage en energetische waarde uitgedrukt. De beste kwaliteit houtpellets heeft een aspercentage van 1%. Dit betekent dus 1 kilogram as per 100 kilogram houtpellets. Houtpellets van lagere kwaliteit hebben een aspercentage van 3%.
kWh/kg
De energetische waarde wordt uitgedrukt in kWh/kg. Kwalitatieve houtpellets leveren meer dan 5kWh/kg. Houtpellets van lagere kwaliteit leveren minder dan 5kWh/kg.
DIN
Een andere veelgebruikte factor om kwaliteit te bepalen, met name DIN. Deze geeft vooral informatie over de gebruikte materialen. Zo zijn DIN Plus houtpellets van de hoogste kwaliteit en bevatten zij geen lijmen, bindmiddelen maar enkel zuiver hout. Lagere kwaliteit bevatten bindmiddelen en minder zuiver hout. De DIN norm wordt binnenkort veranderd door het EN label. Dit is een nieuwe maatregel ingeroepen door de Europese Commissie welke kwaliteitfraude moet verminderen en meer gegevens bevat zoals de herkomst van de houtpellets.
Houtpellets en CO2
De verbranding van houtpellets is CO2 vrij. Bij de verbranding ervan komt er uiteraard CO2 vrij, maar omdat het hout dezelfde hoeveelheid CO2 heeft opgenomen tijdens zijn levenscyclus, worden ze onderverdeeld in de groep van neutrale en groene brandstof.
De pellet industrie is aan een grote opmars bezig binnen Europa en Amerika, met Oostenrijk, Duitsland en Zweden als absolute koplopers. Vooral omwille van de duurzaamheid en interessante prijs en terugverdientijd. Gemiddeld bespaart een gezin rond de 30% a 40% op hun verwarmingskosten.
Steenkolen
De gezelligste warmte!
Stoken met een kolenkachel is misschien de meest traditionele manier van stoken. De liefhebbers zijn het er over eens, een kolenkachel levert met zekerheid de gezelligste, continue warmte! Over het stoken met kolen valt veel te vertellen.
Vandaag biedt er vrijwel geen enkele fabrikant nog een pur sang klassieke kolenconvector met geëmailleerde plaatstalen mantel aan. Er worden vooral gietijzeren kolen/hout combinatiekachels ontworpen. Die combitoestellen worden gemeenzaam ook wel eens als ‘allesbrander’ bestempeld. Voor alle duidelijkheid: een allesbrander, een kachel waarin u alles mag opstoken, bestaat niet! Een allesbrander is een kachel waarin u slechts natuurhout en steenkool kan en mag stoken. Alleen dan bent u op een verantwoorde en veilige manier voor uzelf en het milieu bezig.
Welke kolen gebruiken?
Net zoals u voor een goede kwaliteit stookhout moet kiezen, zorgt u er voor dat u kwaliteitskolen stookt. Kies voor puur antraciet (bijvoorbeeld Duitse kolen uit het Ibbenbüren bekken, Russische Donetz kolen of de ietwat zachtere Engelse Celtic kolen). De meeste kachels zijn voorzien om de maten 8/15, 12/22 en 20/30 te verwerken. Des te groter de kolen, des te meer zuurstof er tussen de kolen kan en des te makkelijker uw de kachel kan aanhouden. Grotere kolen geven ook wat meer warmte maar zijn duurder. Kleinere kolen zijn iets moeilijker aan te houden maar geven een behaaglijke vuurgloed in de kachel, ze zijn ook goedkoper.
Brandstoffen Verfaille biedt u kolen formaat 12/22 en 20/30.
De kolen in ons aanbod komen van de Duitse mijn Ibbenburen, bekend voor zijn super kwaliteit antraciet.